Предложението дойде от коалиция Продължаваме промяната - Демократична България. Изборът на

...
Предложението дойде от коалиция Продължаваме промяната - Демократична България. Изборът на
Коментари Харесай

Депутатите избраха Стою Стоев от ПП-ДБ за шеф на правната комисия

Предложението пристигна от коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България ".

 

Изборът на председател беше включено като първа точка в днения ред, като 121 народни представители гласоподаваха " за ". 

 

От " Възраждане " настояха да се изберат ръководители на всички комисии. Явор Божанков от ПП-ДБ пък изиска Костадин Костадинов повече да не води съвещанията на комисията за българите в чужбина, защото имало голям брой тъжби против него.

 

От  " Продължаваме промяната - Демократична България " предложиха за началник на правна комисия Стою Стоев. След гласоподаване предлагането бе прието със 123 гласа " За ". 60 депутати бяха " срещу ", а 38 гласоподаваха " въздържали се ". 

 

Смятам, че не е допустимо и не е редно в българския парламент по този метод да се избират ръководители на комисии. Това заяви Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия след гласуването на депутатите, обяснявайки отрицателния избор. По думите му, до момента ръководителите на комисии са се избирали на база реализирано единодушие сред парламентарните групи или реализирано болшинство.

 

" Знаете, че сходни сделки за избиране на ръководители и ротиране и избиране на ръководители и позорен любовен танц сред две парламентарни групи опонира на Конституцията на парламентаризма. Това, което наблюдавахме сега и гласувахме " срещу ", е следващото унизително отношение на две парламентарни групи към целия парламент и българския народ. Три седмици залъгват хората, че ще вършат държавно управление, а ГЕРБ са достигнали дъното на самоунижението пред Политическа партия ", съобщи Тошко Йорданов от парламентарната естрада. 

 

Георги Свиленски пък призова Стою Стоев на идващото съвещание на правна комисия в дневния ред да бъде включен законопроекта на Българска социалистическа партия за по-строги наказания за пияните и дрогирани водачи. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР